جاهای دیدنی شیراز
شیراز شهر تاریخی و خوشآبوهوای استان فارس است و با عطر بهارنارنج، حالوهوایی بهشتی پیدا میکند. جاهای دیدنی شیراز از پربازدیدترین مناطق گردشگری در ایران است. این شهر علاوه بر لذت تاریخگردی، شانس گشتوگذار در طبیعت ناب را هم برایتان فراهم میکند.
باغ نارنجستان قوام

خانهٔ قوام یا باغ نارنجستان قوام، در دورهٔ قاجار محل اقامت حاکم شیراز بود. این عمارت توسط چند نسل از خاندان قوام پیریزی، احداث و تکمیل شد. لقب «نارنجستان» هم ازدرختان نارنج حیاط این عمارت میآید. امروزه این مکان با عنوان موزهٔ نارنجستان در اختیاردانشگاه قرار دارد. خانهٔ قوام بین سالهای ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۸ خورشیدی مورد استفاده موسسه آسیایی دانشگاه پهلوی ، تحت سرپرستی آرتور اپهام پورت ،ایران شناس معروف بود.
تماشای مجموعه کاملی از هنرهای مرسوم در معماری ایرانی از ویژگیهای بازدید از نارنجستان قوام است. عمارت اصلی باغ نارنجستان در شمال مجموعه واقع شده و ایوان با شکوه آن رو به حوض و محوطه باغ جا خوش کرده است. دو ستون بناشده از سنگ مرمر و هنرهای بهکاررفته در تزیین این ایوان، از تماشاییترین قسمتهای باغ نارنجستان قوام محسوب میشود.
ارم شیراز

باغ ارم یک باغ ایرانی تاریخی در شهرشیرازاست و شامل چند بنای تاریخی و باغ گیاه شناسی میشود. عمارت وسط و مرکز این باغ قرار دارد. این ساختمان در زمان قاجاریه و با تقلید از سبک معماری زندیه ساخته شدهاست. این عمارت از نظر معماری، نقاشی، کاشی کاری و گچ بری از شاهکارهای معماری زمان قاجار است.از سه طبقه، با تزئینات فراوان تشکیل شدهاست.
اتاقهای طبقه زیرین که تقریباً زیرزمین هستند، محلی است برای استراحت در روزهای گرم تابستان. تزئینات این اتاقها، کاشیکاریهای رنگین است. دو طبقه بالایی دارای ستونهایی است که از تخت جمشید الهام گرفته شدهاند.
با وقتگذرانی و قدمزدن در باغ ارم حسوحالی تازه پیدا خواهید کرد و از عطر گلهای رز سرمست خواهید شد. گذرگاههای این باغ از غرب به شرق و از شمال به جنوب امتداد پیدا میکنند و در ابتدای مسیر غرب به شرق باغ، استخر بزرگ و ساختمان چشمنواز این مجموعه را خواهید دید.
آرامگاه خواجوی کرمانی

قبر وی مشرف بر دروازه قرآن میباشد. آب چشمه رکناباد نیز از کنار مقبره خواجو میگذرد. این آرامگاه در سال ۱۳۱۵ شمسی با اعتبارات اداره فرهنگ فارس ساخته شد. بنای آرامگاه خواجوی کرمانی به شماره ۹۱۶ در فهرصت تاریخی به ثبت رسید. محل آرامگاه در محوطهای بدون سقف قرار دارد. در وسط صفه آن سنگ قبری است که بالای آن محدب و دارای برآمدگی است. روی این سنگ کتیبهای که بیانگر قبر خواجو باشد وجود ندارد.
خواجوی کرمانی درون یکی از این غارها زمان بسیاری را به عبادت مشغول میشده و روح خود را جلا میداده است. نقش برجسته نبرد رستم با شیر و همچنین نقش فتحعلی شاه و پسرانش در دیوارههای کناری غارها دیده میشود.
مسجد نصیرالملک

یکی از مساجد قدیمی شیراز و جزو مکان های دیدنی شیراز است. این مسجد در محله گود عربان که در قدیم به محله اسحق بیگ معروف بوده واقع در جنوب خیابان لطفعلی خان و در نزدیکی شاه چراغ است. معماری میرزا رضا کاشی گر و حاج محمد حسن معمار ساخته شدهاست. این اثر در تاریخ 30 خرداد 1358 بهعنوان یکی ازآثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست. درست در روبروی مسجد نصیرالملک کوچه نصیر نظام قرار دارد که به گذر نصیرنظام معروف است. نصیرنظام از سرداران نظامی دوران قاجار میباشد که در این گذر سکونت داشته و گاهی خانه ی نصیرنظام را با مسجد نصیرالملک اشتباه میگیرند.
از ویژگیهای منحصربهفرد مسجد نصیرالملک، میتوان به نبود گنبد در آن اشاره کرد. قسمت منحصربهفرد این مسجد بنای شبستان آن است که با شیشههای رنگی، کاشیهای خوشرنگ و مقرنسکاری ظرافتمندانهای آراسته شده است.
حافظیه

آرامگاه حافظ مقبره لسانالغیب است و بازدید از مکان های دیدنی شیراز، با رفتن به حافظیه کامل میشود. مقبره حافظ در دورانهای مختلف دستخوش تغییرات و مرمتهای بسیاری شده است، اما بنای کنونی این مقبره متعلق به دوران پهلوی و بر اساس طرح یکی از معمارها و باستانشناسهای فرانسوی با نام «آندره گدار» ساخته شد.
این مجموعه شامل دو بخش شمالی و جنوبی است و این مرز بهوسیله تالار میانی که در واقع یک ایوان بزرگ با بیست ستون سنگی زیبا و ردیف پلههای طولانی در دو طرف است، مشخص میشود. زیبایی هنر کاشیکاری، استفاده از اشعار حافظ در این بنا و ستونهای خوشقدوقامت سنگی از ویژگیهای این مقبره است. کاشیکاری داخل قوس سقف مقبره میتواند چند دقیقه میخکوبتان کند و دلتان نخواهد چشم از آن بردارید.