دین مردم گرجستان
دین مردم گرجستان مسیحیت است ولی در این کشور آزادی ادیان وجود دارد و هر کس می تواند آزادانه دین خود را داشته باشد. در افسانه های گرجی آمده است که خداوند سرزمین گرجستان را برای اشاعه ی مسیحیت برگزیده است.گرجیان معتقدند مادر خدا در اورشلیم مانده است و فرستاده ای به نام آندره مقدس برای اشاعه ی مسیحیت به سرزمین گرجستان فرستاده است تا شهر به شهر و روستا به روستا سفر کند و تصویری از خداوند را برای مردم به نمایش بگذارد.
در قرن چهارم مسیحیت به صورتی پایدار و گسترده در گرجستان تثبیت شد ، با این حال با تهدیدهای بزرگی از جانب دشمنان خارجی از جمله اعراب ، ترک ها و مغول ها روبرو بودند. این دشمنان می خواستند اعتقادات مذهبی مسیحیان گرجستان را از بین ببرند و دین مردم گرجستان را تغییر دهند.
گرجستان دارای کلیساها و عبادتگاه های بسیار زیادی است که بسیاری از آنها مراکز آموزش علوم دینی هستند. تمامی این کلیساها و مراکز علوم دینی از جاذبه های دیدنی گرجستان می باشد و دین گرجستان موجب جذب گردشگران زیادی از سراسر دنیا می باشد. تا سال ۲۰۱۱ مساجد اسلام در گرجستان از طریق امور مسلمانان قفقاز به مرکزیت باکو اداره میشد که در این سال گروهی موسوم به مسلمانان گرجستان زیر نظر اداره مسلمانان قفقاز اداره مساجد و مکانهای مذهبی گرجستان را بر عهده گرفتند.
اسلام در گرجستان
بعد از ارتدکسهای گرجی، اسلام در گرجستان به عنوان بزرگترین اقلیت دینی این کشور محسوب میشود.
اسلام در گرجستان به زمان خلافت عثمان بن عفان بازمیگردد که با لشکرکشی به منطقهٔ قفقاز توانست شرق گرجستان را فتح کرده و حکومت اسلامی را در تفلیس تشکیل دهد.
جمعیت کنونی مسلمانان گرجستان ۹٫۹٪ اعلام شدهاست که جمعیتی بالغ بر ۴۶۳٬۰۶۲ نفر را شامل میشود. بیشتر گرجیهای مسلمان، سنی مذهب و شیعیان این کشور از آذربایجانیها هستند.
قومیت مسلمانان گرجستان را دو گروه عمده تشکیل میدهند که گروه اول با عنوان مسلمانان سنی حنفی در منطقهٔ آجارستان پراکنده هستند، وگروه دوم شیعه که عمدتاً آذربایجانی های گرجستان میباشند
در امتداد مرزهای این کشور با جمهوری آذربایجان و ارمنستان مانند شهرمارنئولی متمرکز شدهاند. در تفلیس مسلمانان زیادی زندگی می کنند که اغلب آذربایجانی الاصل هستند و در باتومی هم مسلمانان سنی مذهب و ترک تبار فراوان هستند.
خدمات ارتدوکس گرجستان بسیار شبیه به کلیساهای شرقی دیگر است. یک نماز رسمی با گروه کر برگزار می شود. اما نیمکت و موعظه ای وجود ندارد. زنان باید سر خود را در کلیسا بپوشانند. کلیسای گرجستان تقریباً با سیاست های دوران اتحاد جماهیر شوروی نابود شد. بیش از دو هزار کلیسای آن تا دهه ۱۹۶۰ به هشتاد عدد کاهش یافت. از زمان استقلال، کلیسای گرجستان نقش مهمی در زندگی ملی داشته است.